Bitcoin Spikes efter nyheter om potentiellt COVID-vaccin


Tidigt igår meddelade Pfizer att de tidiga faserna av det nya vaccinet mot coronavirus gav positiva resultat. Sedan nyheterna började aktiemarknaden, medan bitcoin nyligen också hoppat upp till $ 9 400 $ från 9 200 $.

Bitcoin exploderas efter vaccinhopp

Koronaviruset har varit en av de största globala pandemierna i nyare historia, eftersom många länder över hela världen – inte bara några som är inrymda i ett visst område eller kontinent – har påverkats. Regioner i Asien, Europa, Nordamerika och Sydamerika har alla registrerat tunga fall, medan globala marknader också har raserats av den snabba spridningen av sjukdomen.

Som vi alla kommer ihåg, var i mars när coronaviruset i slutändan började orsaka de största skadorna på våra finansiella verktyg och arenor. Bitcoin Evolution som handlade för mer än 10 000 dollar under föregående månad – sjönk i slutändan med nästan 70 procent inom 30 dagar, eftersom i slutet av mars hade valutan sjunkit till den höga 3 000 $ -nivån. Det tog emellertid bara ungefär två månader för valutan att återhämta sig och återfå allt den tidigare hade förlorat.

Aktier tog också flera enorma dyk, med stora tillgångar som Disney – som hade handlat för cirka $ 140 per aktie under höjdpunkten 2020 – sjönk till det höga $ 80-området, vilket tyder på att varje aktie hade sjunkit cirka $ 60. I skrivande stund har Disney stigit tillbaka in i det höga 110 $ -området och har vunnit ungefär $ 30 sedan den ödesdigra tiden.

Däremot har guld – som nyligen firade ett nio år högt – sjunkit under nivån 1 800 $ igen, vilket tyder på att ädelmetallen kanske saknar stabilitet. Detta är konstigt med tanke på att både bitcoin och guld är allmänt betraktade som verktyg för att säkra sin välstånd mot ekonomiska nedgångar och inflation.

Om bitcoin ökar, verkar det som om guld skulle följa efter, men verkar båda tillgångarna i motsatta riktningar

Bitcoin-analytiker Plan B meddelade att prisökningen för bitcoin har att göra med det faktum att det är prisrörelser som är bundna till S&P 500, vilket innebär att om S&P går upp eller ner, kommer bitcoin att göra samma sak. Han avkunnade också idén att bitcoin pris flyttar utifrån vilka bedrägerier som sker inom kryptoarenan, med uppgift:

Jag tycker att det är en dum berättelse. I gamla dagar, om traditionella marknader flyttade utan nyheter eller orsak, var det alltid „hedgefonderna.“

Jag tror att bitcoin har gynnats av en tjurmarknad (aktier) – det är bara logiskt … men det betyder inte att dessa tillgångar har korrelerats … Jag tror att ett blotta öga på DXY (US Dollar Index) kontra BTC-diagram är mer övertygande … tydlig invers korrelation.